Maniak B., Wójcik W., Dobrzański B., Rybczyński R.:
Powłoki chitozanowe jako dodatki funkcjonalne w produkcji suszonych jabłek. (2007 r.)
Właściwości Fizyczne Suszonych Surowców i Produktów Spożywczych
2007,
Vol. PAN/Komitet Agrofizyki//Wydawnictwo Naukowe FRNA, Rozdział 16,
175-190
Maniak B., Wójcik W., Dobrzański B., Rybczyński R.:
Zastosowanie chitozanu w produkcji mało przetworzonych jabłek. (2003 r.)
Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria
2003, 2,1, 41-51
Dobrzański B., Rybczyński R., Wójcik W., Dobrzańska A.:
Quality of apple after storage. (2002 r.)
Fruit, Nut, and Vegetable Production Engineering
2002, 381-385
Dobrzański B., Rybczyński R., Dobrzańska A., Wójcik W.:
Some physical and nutritional quality parameters of storage apple. (2001 r.)
International Agrophysics
2001, 15, 1, 13-18
Dobrzański B., Rybczyński R., Wójcik W., Dobrzańska A.:
Quality of apple after storage. (2000 r.)
6th International Symposium on Fruit, Nut, and Vegetable Production Engineering Potsdam, 11-19.09.2001 r.
2000,
Dobrzański B., Rybczyński R., Dobrzańska A., Wójcik W., Gołacki K.:
Quality of fruit and vegetable - physical and nutritional state. (1998 r.)
International Conference Physics of Agro and Food Products. ICPAFP '98. Lublin, 26-28.05.1998
92, 1998
Wójcik W., Dobrzański B., Rybczyński R., Bortnik B.:
Badanie turgoru i jakości handlowej wybranych warzyw pokrywanych chitozanem. (1997 r.)
I Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Agrofizycznego, Lublin, 19.09.1997 r.
1997,
Dobrzańska A., Dobrzański B., Rybczyński R., Wójcik W., Bortnik B.:
Właściwości fizyczne i wartość żywieniowa przechowywanych jabłek. . (1997 r.)
I Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Agrofizycznego, Lublin, 19.09.1997 r.
1997,