Fundusze Unijne
Pracownicy

prof. dr hab.  Bohdan Dobrzański




tel.: (81) 744 50 61 w. 163
e-mail: b.dobrzanski@ipan.lublin.pl



Wyślij e-mail


Informacje o zatrudnieniu


Zainteresowania

Zainteresowania naukowe:    

Inne informacje

Uzyskane stopnie naukowe:    

Członkostwo w organizacjach:

Stypendia i staże:

Publikacje

Lp. autorzy tytuł czasopismo
  1. Stasiak M., Molenda M., Bańda M., Wiącek J., Dobrzański B., Parafiniuk P.:  Breaking tester for examining strength of consolidated starch (2017 r.) International Agrophysics 2017, Vol. 31, 2, 251-258
  2. Dobrzański B., Krawiec P., Lipa T.:  Banana Production. Quality and Properties (2016 r.) Banana Production. Quality and Properties 2016, 1-106
  3. Dobrzański B., Stasiak M., Krawiec P.:  Pineapple. Quality and Properties. (2016 r.) FRNA Foundation for Development of Agrophysical Research 2016,
  4. Stasiak M., Molenda M., Bańda M., Wiącek J., Dobrzański B.:  Breaking tester for examining strength of consolidated starch. (2016 r.) V Sympozjum Inżynierii Żywności z okazji 200-lecia Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Warszawa, 21-23.06.2016 r. 2016, 136-136
  5. Dobrzański B.:  ICO Statistics on Coffee (2014 r.) Komitet Agrofizyki PAN//Wydawnictwo Naukowe FRNA 2014, 1-632
  6. Dobrzański B.:  Two Centuries of Coffee Markets and Trade. (2014 r.) FRNA Foundation for Development of Agrophysical Research 2014, Vol. ISBN: 978-83-60489-27-7, str. całości 1-418, l.ark.wyd. 15,8, nośnik CD-BOOK, 1-418
  7. Dobrzański B., Żołądek K.:  Ananasy produkcja i wartość odżywcza. (2014 r.) Wydawnictwo Naukowe FRNA Mono, Komitet Agrofizyki PAN 2014, Vol. ISBN: 978-83-60489-26-0, str. całości 1-152, l.ark.wyd. 12,4, nośnik CD-BOOK, 1-152
  8. Dobrzański B.:  Coffee Markets & Trade (2013 r.) FRNA Foundation for Development of Agrophysical Research 2013, Vol. ISBN: 978-83-60489-22-2, str. całości 1-364, l.ark.wyd. 23,1, nośnik CD-BOOK, 1-364
  9. Dobrzański B., Stępniewski A.:  Physical Properties of Seeds in Technological Processes (2013 r.) Advances in Agrophysical Research 2013, Rozdz., 269-294
  10. Dobrzański B., Grundas S., Stępniewski A.:  Introduction to Scientific Discipline Agrophysics — History and Research Objects (2013 r.) Advances in Agrophysical Research 2013, Rozdz., 3-14
  11. Dobrzański B., Mieszkalski L., Sobczuk H., Anders A., Stępniewski A.:  Modelowanie geometryczne roślinnych obiektów sferycznych. (2012 r.) Wydawnictwo Naukowe FRNA Mono, Komitet Agrofizyki PAN 2012, Vol. ISBN: 978-83-60489-18-5, str. całości 1-55, l.ark.wyd. 13,8, nośnik CD-BOOK, 1-155
  12. Tys J., Kuna J., Dobrzański B.:  Regulacje prawne niemieckiego i polskiego rynku biopaliw (2012 r.) V Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Agrofizycznego, Puławy, 19-21.08.2012 r. 2012, 87-88
  13. Dobrzański B., Maj A., Rybczyński R., Drelich A., Janisz A., Kuna J.:  Ocena barwy skórki jabłek klonów odmiany Braeburn (2012 r.) V Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Agrofizycznego, Puławy, 19-21.08.2012 r. 2012,
  14. Dobrzański B., Kuna J.:  Sektor biopaliw w Polsce i Niemczech oraz regulacje prawne (2012 r.) Autobusy, Technika, Eksploatacja, Systemy Transportowe 2012, 151-154
  15. Dobrzański B.:  Avocado Marets & Trade. (2011 r.) FRNA Foundation for Development of Agrophysical Research 2011, Vol. ISBN: 978-83-60489-21-5, str. całości 1-186, l.ark.wyd. 14,8, nośnik CD-BOOK, 1-186
  16. Dobrzański B.:  Avocado Varieties and hybrids. (2011 r.) FRNA Foundation for Development of Agrophysical Research 2011, Vol. ISBN: 978-83-60489-19-2, str. całości 1-277, l.ark.wyd. 12,4, nośnik CD-BOOK, 1-277
  17. Maj A., Rybczyński R., Dobrzański B., Janisz A.:  Właściwości mechaniczne jabłek po przechowywaniu - ocena klonów odmiany Braeburn (2011 r.) Konferencja Naukowa PTA "Metody fizyczne w badaniu środowiska rolno-spożywczego i leśnego", Białowieża, 7-9.09.2011 r. 2011, 74-74
  18. Dobrzański B., Rybczyński R.:  Fizyczne metody oceny jakości owoców (2011 r.) Konferencja Naukowa PTA "Metody fizyczne w badaniu środowiska rolno-spożywczego i leśnego", Białowieża, 7-9.09.2011 r. 2011, 18-21
  19. Dobrzański B., Rybczyński R., Drelich A.:  Wpływ warunków przechowywania a właściwości optyczne skórki jabłek odmiany Braeburn Hillwell. (2010 r.) Wpływ Procesów Technologicznych na Właściwości Materiałów i Surowców Roślinnych 2010, Rozdz. 13, 155-167
  20. Rabcewicz J., Rybczyński R., Dobrzański B.:  Efficiency of the transport techniques and vehicles used in orchard (2010 r.) Autobusy, Technika, Eksploatacja, Systemy Transportowe ISSN 1509-5878 
Pokaż wszystkie publikacje