Employee of the Institute until 2014 r.
MSc Beata Kruk
Publications
No. authors title periodic
-
Skic A., Szymańska-Chargot M., Kruk B., Chylińska M., Pieczywek P., Kurenda A., Zdunek A., Rutkowski K.:
Determination of the Optimum Harvest Window for Apples Using the Non-Destructive Biospeckle Method (2016 r.)
Sensors
2016,
Vol. 16,
661,
-
Chylińska M., Szymańska-Chargot M., Kruk B., Zdunek A.:
Study on dietary fibre by Fourier transform-infrared spectroscopy and chemometric methods (2016 r.)
Food Chemistry
2016,
Vol. 196,
2016,
114-122
-
Szymańska-Chargot M., Chylińska M., Kruk B., Zdunek A.:
Combining FT-IR spectroscopy and multivariate analysis for qualitative and quantitative analysis of the cell wall composition changes during apples development (2015 r.)
Carbohydrate Polymers
2015,
Vol. 115,
93-103
-
Szymańska-Chargot M., Chylińska M., Kruk B., Zdunek A.:
Wykorzystanie widm podczerwieni oraz analiz wielowymiarowych do oceny zmian zawartości polisacharydów ścian komórkowych jabłka. (2014 r.)
XXI Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny, 5-6.06.2014 r.
2014,
26-26
-
Kozioł A., Cybulska J., Kruk B., Sysa D., Lekka M., Zdunek A.:
Nanomechanics of cell walls in relation to firmness during pre- and postharvest maturation of pears. (2014 r.)
1st Congress on Food Structure Design, Porto, Portugal, 15-17.10.2014 r.
2014,
Ref: 3272,-36
-
Mierczyńska J., Cybulska J., Kruk B., Zdunek A.:
Influence of modified cell wall polysaccharides on rheological properties of food. (2014 r.)
Postharvest Unlimited, ISHS International Conference, Cyprus, 10-13.06.2014 r.
2014,
PP-34,-97
-
Mierczyńska J., Cybulska J., Kruk B., Zdunek A.:
Enzymatic degradation and changes in rheological properties of pectins in Daucus carota L. cv. ‘Nerac’ cell walls during postharvest storage. (2014 r.)
Postharvest Unlimited, ISHS International Conference, Cyprus, 10-13.06.2014 r.
2014,
OP-27,-47
-
Kozioł A., Cybulska J., Kruk B., Sysa D., Lekka M., Zdunek A.:
Young’s modulus of cell walls in pears during pre- and postharvest maturation. (2014 r.)
Postharvest Unlimited, ISHS International Conference, Cyprus, 10-13.06.2014 r.
2014,
OP-26,-46
-
Kozioł A., Cybulska J., Kruk B., Sysa D., Lekka M., Zdunek A.:
Badanie modułu Younga ścian komórkowych owoców za pomocą mikroskopu sił atomowych. (2014 r.)
IV Sympozjum Inżynierii Żywności, SGGW, Warszawa, 1-2.07.2014 r.
2014,
85-85
-
Cybulska J., Mierczyńska J., Pieczywek P., Stasiak M., Kruk B., Zdunek A.:
Modyfikowane polisacharydy ścian komórkowych jako dodatki teksturotwórcze do żywności. (2014 r.)
IV Sympozjum Inżynierii Żywności, SGGW, Warszawa, 1-2.07.2014 r.
2014,
38-38
-
Kozioł A., Cybulska J., Kruk B., Sysa D., Lekka M., Zdunek A.:
Badanie zmian sztywności materiału ścian komórkowych gruszek zachodzących w czasie dojrzewania owoców za pomocą AFM. (2014 r.)
VIII Seminarium Badania prowadzone metodami skaningowej mikroskopii bliskich oddziaływań STM/AFM 2014, Zakopane, 3-7.12.2014 r.
2014,
U-37,-59
-
Szymańska-Chargot M., Chylińska M., Kruk B., Zdunek A.:
Ocena składu chemicznego ścian komórkowych jabłka na podstawie widm podczerwieni oraz analiz wielowymiarowych. (2014 r.)
NAUKA i PRZEMYSŁ metody spektroskopowe w praktyce, nowe wyzwania i możliwości
Ogólnopolskie Sympozjum „Nauka i przemysł – metody spektroskopowe w praktyce, nowe wyzwania i możliwości”, Lublin, 10-12.06.2014 r.
2014,
Tom I,,
489-492
-
Chylińska M., Szymańska-Chargot M., Kruk B., Zdunek A.:
Klasyfikacja frakcji włókna pokarmowego na podstawie danych spektralnych. (2014 r.)
NAUKA i PRZEMYSŁ metody spektroskopowe w praktyce, nowe wyzwania i możliwości
Ogólnopolskie Sympozjum „Nauka i przemysł – metody spektroskopowe w praktyce, nowe wyzwania i możliwości”, Lublin, 10-12.06.2014 r.
2014,
Tom I,,
485-488
-
Kozioł A., Cybulska J., Kruk B., Sysa D., Lekka M., Zdunek A.:
Stiffness of fruit cell wall studied with an atomic force microscope. (2014 r.)
XVI. Annual Linz Winter Workshop, Linz, Austria, 30.01.2014 r. - 02.02.2014 r.
2014,
13-13
-
Kozioł A., Cybulska J., Kruk B., Sysa D., Lekka M., Zdunek A.:
Badanie modułu Younga ścian komórkowych owoców za pomocą mikroskopu sił atomowych. (2014 r.)
XXI Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny, 5-6.06.2014 r.
2014,
15-15
-
Kozioł A., Cybulska J., Kruk B., Sysa D., Lekka M.:
The study of Young's modulus of fruits during development using atomic force microscopy. (2014 r.)
13th International Workshop for Young Scientists BioPhys Spring 2014, Nitra, Slovak Republic, 17-19.06.2014 r.
2014,
76-77
-
Mierczyńska J., Kruk B., Chylińska M.:
Chemiczne tajemnice żywności (2013 r.)
X Lubelski Festiwal Nauki, Lublin, 14-20.09.2013 r.
2013,
-
Cybulska J., Kruk B., Mierczyńska J., Kozioł A., Zdunek A.:
Structural Properties of Plant Polysaccharides from Apple and Carrot Pomace (2013 r.)
8th CIGR International Technical Symposium - Section VI "Advanced Food Processing and Quality Management", Guangzhou, China, 3-7.11.2013 r.
2013,
-
Cybulska J., Mierczyńska J., Kruk B., Zdunek A.:
Modified Cell Wall’s Polysaccharides as Food Texture Stabilizers (2013 r.)
8th CIGR International Technical Symposium - Section VI "Advanced Food Processing and Quality Management", Guangzhou, China, 3-7.11.2013 r.
2013,
-
Cybulska J., Zdunek A., Kozioł A., Mierczyńska J., Adamiak A., Kruk B.:
Nanostruktura pektyn podczas ich fizjologicznej degradacji (2013 r.)
XV Zjazd Polskiego Towarzystwa Biofizycznego, Nałęczów, 26-28.06.2013 r.
2013,
28-28
Pokaż wszystkie publikacje