Fundusze Unijne
Employee of the Institute until 0000 r.

PhD  Adam Kuczyński

Publications

No. authors title periodic
  1. Zdunek A., Kuczyński A., Adamiak A., Kurenda A.:  Charakterystyka i zastosowania zjawiska biospeckli w badaniach materiałów roślinnych. (2011 r.) Acta Agrophysica 2011, Vol. 18, 2, 215-224
  2. Kuczyński A., Konopacka D.:  Technika mapowania melanin jako metoda oceny skutków obróbki biotechnologicznej tkanki jabłek (2010 r.) II Konferencja Naukowa "Agrofizyka w inżynierii produkcji i ochronie środowiska", 2010,
  3. Nowak J., Kuczyński A., Sozańska A.:  Obrazowanie chemiczne ziarniaków zbóż technika makroskopii ramanowskiej (2010 r.) II Konferencja Naukowa "Agrofizyka w inżynierii produkcji i ochronie środowiska", 2010,
  4. Kuczyński A.:  Modelowanie długości okresu przechowywania jabłek na podstawie parametrów brązowienia miąższu. (2009 r.) III Sprawozdawcza Sesja Naukowa, Jakość Środowiska, Surowców i Żywności, Lublin, 30-31.03.2009 r. 2009,
  5. Kuczyński A.:  Zastosowania czasowo-rozdzielczej spektrofotometrii UV - VIS do badań uszkodzonych błon i ścian komórkowych miąższu jabłek jako testu aktywności biologicznej i świeżości. (2008 r.) Konferencja naukowo-szkoleniowa pt. "Błony biologiczne", Szklarska Poręba, 16-18.05.2008 r. 2008,
  6. Kuczyński A.:  Wykorzystanie aparatu cyfrowego i skanera dokumentów w ocenie brązowienia miąższu jabłek. (2007 r.) Konferencja Naukowa Polskiego Towarzystwa Agrofizycznego pt. "Agrofizyka w Inżynierii Produkcji i Ochronie Środowiska", Krasiczyn, 26-28.09.2007 r. 2007,
  7. Kuczyński A.:  Modelowanie kinetyki zmian właściwości fizycznych uszkodzonych tkanek jabłek. (2007 r.) Sympozjum Naukowe "Jakość Środowiska, Surowców i Żywności", Lublin, 30.03.2007 r. 2007,
  8. Kuczyński A.:  Studia nad dynamiką brązowienia i jej wykorzystaniem w ocenie świeżości miąższu jabłek. (2006 r.) Acta Agrophysica Rozprawy i Monografie PL 2006, 138, (5), 1-158
  9. Kuczyński A., Rybczyński R.:  Pomiar odporności mechanicznej owoców maliny w teście pełzania (2004 r.) Acta Agrophysica 2004, Acta Agrophysica, 112, 4(3), 707-713 
  10. Geodecki M., Grundas S., Kuczyński A.:  Wpływ liczby ziarniaków w kłosku na kształt rozkładu statystycznego grubości ziarna pszenicy ozimej (2004 r.) Acta Agrophysica 2004, Acta Agrophysica, 112, 4(3), 661-667 
  11. Kuczyński A.:  Techniki spektrofotometrii różnicowej światła rozproszonego UV-VIS wykorzystane do badań próbek biologicznych (2004 r.) III Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Agrofizycznego, Lublin, 27-29.09.2004 r. 2004,
  12. Kuczyński A., Geodecki M., Grundas S.:  Wpływ liczby ziarniaków w kłosku na kształt rozkładu statystycznego grubości ziarniaka pszenicy ozimej (2004 r.) III Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Agrofizycznego, Lublin, 27-29.09.2004 r. 2004,
  13. Kuczyński A., Rybczyński R.:  Usprawnienie metody pomiaru jędrności malin w teście pełzania 100 sztuk owoców (2004 r.) III Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Agrofizycznego, Lublin, 27-29.09.2004 r. 2004,
  14. Kuczyński A.:  Wykorzystanie technik biospektroskopii światła odbitego UV-VIS-NIR w ocenie jakości żywności roślinnej (2004 r.) Warsztaty Naukowe nt.: "Zastosowanie fizyki w zrównoważonym rolnictwie", Ropczyce, 3.06.2004 r. 2004,
  15. Kuczyński A.:  Fast separation of phenolic compounds from apples by browning of tissue with the time-course diffus UV reflectance detection (2004 r.) 4th International Symposium on Chromatography of Natural Products "The Application of Chromatographic Methods in Phytochemical & Biomedical Analysis", Lublin-Kazimierz Dolny, 14-17.06.2004 r. 2004,
  16. Kuczyński A.:  Ocena jędrności przechowywanych jabłek przy zastosowaniu statystycznej metody redukcji wymiarów w modelu. (2003 r.) Acta Agrophysica 2003, 98, 2(4), 787-802 
  17. Kuczyński A.:  Exploring reflectance spectra of apple slices and their relation to active phenolic compounds. (2003 r.) Polish Journal of Food and Nutrition Sciences 2003, 12/53, 1, 151-158 
  18. Kuczyński A.:  Exploring reflectance spectra of apple slices and their relation to active phenolic compounds. (2003 r.) CENEXFOOD WORKSHOP Olsztyn, 12-14.06.2003 r. 2003,
  19. Kuczyński A.:  Ocena jędrności jabłek przechowywanych chłodniczo przy zastosowaniu statystycznej metody redukcji wymiarów w modelu. (2002 r.) Międzynarodowa Konferencja Naukowa pt. "Agrofizyka w badaniach surowców i produktów rolniczych", Kraków, 12-13.09.2002 2002,
  20. Kuczyński A.:  Zastosowanie teorii rozpraszania Kubelki-Munka w badaniach właściwości optycznych tkanki roślinnej. (2002 r.) Międzynarodowa Konferencja Naukowa pt. "Agrofizyka w badaniach surowców i produktów rolniczych", Kraków, 12-13.09.2002 2002,
Pokaż wszystkie publikacje