- Payments for Ecosystem services (Forests for Water)
Program "COST"
Wykonawcy: dr hab. Magdalena Frąc, prof. IA PAN (MC Member), dr Karolina Oszust (MC Substitute)
Numer: COST Action CA15206
Okres realizacji: od 2016-10-18 do 2020-10-17 - A new Network of European Biolmage Analysts to advance life science imaging (NEUBIAS)
Program "COST"
Wykonawca: dr hab. inż. Justyna Cybulska (MC Substitute)
Numer: COST Action CA15124
Okres realizacji: od 2016-05-03 do 2020-05-02 - Mathematical and Computer Science Methods for Food Science and Industry
Program "COST"
Wykonawcy: dr inż. Piotr Pieczywek (MC Member), dr hab. Piotr Baranowski, prof. IA PAN (MC Substitute)
Numer: COST Action CA15118
Okres realizacji: od 2016-04-11 do 2020-04-10 - European network for algal-bioproducts (EUALGAE)
Program "COST"
Wykonawca: dr Izabela Krzemińska (MC Member)
Numer: COST Action ES1408
Okres realizacji: od 2015-03-24 do 2019-03-23 - Soil fauna - key to soil organic matter dynamics and modelling (KEYSOM)
Program "COST"
Wykonawca: dr hab. Magdalena Frąc, prof. IA PAN (MC Substitute)
Numer: COST Action ES1406
Okres realizacji: od 2015-03-16 do 2019-03-15 - Connecting European connectivity research / Integracja europejskich badań ciągłości procesów i struktur w środowisku przyrodniczym (CONNECTEUR)
Program "COST"
Wykonawca: dr hab. Jerzy Rejman, prof. IA PAN (MC Substitute)
Numer: COST Action ES1306
Okres realizacji: od 2014-04-10 do 2018-04-09 - The application of innovative fundamental food-structure-property relationships to the design of foods for health, wellness and pleasure
Program "COST"
Wykonawca: prof. dr hab. Artur Zdunek
Numer: COST Action FA1001
Okres realizacji: od 2010-07-15 do 2014-12-12 - European network on applications of Atomic Force Microscopy to NanoMedicine and Life Sciences / Europejska sieć zastosowań mikroskopii sił atomowych w nano-medycynie i naukach przyrodniczych (AFM4NanoMed&Bio)
Program "COST"
Wykonawca: prof. dr hab. Artur Zdunek
Numer: COST Action TD1002
Okres realizacji: od 2010-07-15 do 2014-12-12 - Control and exploitation of enzymes for added - value food products (zadanie nr 3: Ocena wpływu aplikacji enzymów egzogennych na dynamikę enzymatycznego i nieenzymatycznego brązowienia tkanki jabłek na różnych etapach obróki technologicznej owoców - analiza z wykorzystaniem metod optycznych i analizy obrazu, w tym stereometrycznej analizy architektury miąższu i ścian komórkowych)
Program "COST"
Wykonawca: dr hab. Adam Kuczyński
Numer: COST Action 928
Okres realizacji: od 2008-11-28 do 2010-03-28 - On- and Off-site Environmental Impacts of Runoff and Erosion / Oddziaływanie spływu powierzchniowego i erozji na środowisko przyrodnicze
Program "COST"
Wykonawca: dr hab. Jerzy Rejman, prof. IA PAN
Numer: COST Action 634
Okres realizacji: od 2004-04-19 do 2008-07-18 - Food matrices: structural organisation and impact on flavour release and perception / Matryce żywnościowe: struktura od nano do makro skali i jej wpływ na uwalnianie i percepcję związków smakowo-zapachowych
Program "COST"
Wykonawca: prof. dr hab. Zofia Sokołowska, prof. dr hab. Mieczysław Hajnos
Numer: COST Action 921
Okres realizacji: od 2002 do 2006 - Earth System Science and Environmental Management / Erozja gleby a zmiany globalne
Program "COST"
Wykonawca: dr hab. Jerzy Rejman, prof. IA PAN
Numer: COST Action 623
Okres realizacji: od 1999-07-08 do 2003-07-08