 
                                 
            
            
                                                
    
                            
            
    
                                     Andrzej Lenart
          
             
    
        Afiliacje
        
        
            - Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji, Wydział Nauk o Żywności, SGGW
ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa
- Department of Food Engineering and Process Management, Warsaw University of Life Sciences, Nowoursynowska 159c, 02-776 Warsaw, Poland
- Department of Food Engineering and Process Management, Warsaw University of Life Sciences, SGGW,
Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa, Poland
- Faculty of Food Sciences, Department of Food Engineering and Process Management, Warsaw University of Life Sciences,
SGGW, 159c Nowoursynowska St., 02-776 Warszawa, Poland
Publikacje
        Lp. tytuł autorzy wydawnictwo
        
                            - 
            Wpływ emulsji tłuszczowej na właściwości optyczne filmów serwatkowych    
         
                
         Sabina Galus, Andrzej Lenart:         
        
    
        Acta Agrophysica [Acta Agroph.]        2012, 
                19,   
          
                1,   
           
                29-36                   
     
- 
            Wpływ aglomeracji i powlekania odżywek w proszku dla niemowląt na stabilność niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych    
         
                
         Ewa Ostrowska-Ligęza, Karolina Szulc, Magdalena Wirkowska, Agata Górska, Andrzej Lenart:         
        
    
        Acta Agrophysica [Acta Agroph.]        2012, 
                19,   
          
                1,   
           
                77-88                   
     
- 
            Wpływ aktywności wody na sypkość mleka w proszku o różnym składzie surowcowym    
         
                
         Karolina Szulc, Jakub Estkowski, Arkadiusz Tuwalski, Andrzej Lenart:         
        
    
        Acta Agrophysica [Acta Agroph.]        2012, 
                19,   
          
                1,   
           
                195-202                   
     
- 
            Wpływ parametrów suszenia próżniowego truskawek na właściwości sorpcyjne suszu    
         
                
         Agnieszka Ciurzyńska, Dariusz Piotrowski, Monika Janowicz, Iwona Sitkiewicz, Andrzej Lenart:         
        
    
        Acta Agrophysica [Acta Agroph.]        2012, 
                19,   
          
                3,   
           
                477-486                   
     
- 
            Właściwości użytkowe modyfikowanego mleka w proszku    
         
                
         Karolina Szulc, Ewa Ostrowska-Ligęza, Andrzej Lenart:         
        
    
        Acta Agrophysica [Acta Agroph.]        2012, 
                19,   
          
                4,   
           
                857-863                   
     
- 
            Wpływ temperatury liofilizacji i metod suszenia na wybrane właściwości suszonej dyni    
         
                
         Agnieszka Ciurzyńska, Andrzej Lenart, Patrycja Kawka:         
        
    
        Acta Agrophysica [Acta Agroph.]        2013, 
                20,   
          
                1,   
           
                39-51                   
     
- 
            Wpływ zmiany składu surowcowego i warunków przechowywania na właściwości fizyczne napoju kakaowego w proszku    
         
                
         Jolanta Kowalska, Ewa Majewska, Andrzej Lenart, Maria Bieniek:         
        
    
        Acta Agrophysica [Acta Agroph.]        2013, 
                20,   
          
                1,   
           
                91-102                   
     
- 
            Barwa, właściwości mechaniczne i przepuszczalność pary wodnej filmów pektynowych    
         
                
         Sabina Galus, Piotr Uchański, Andrzej Lenart:         
        
    
        Acta Agrophysica [Acta Agroph.]        2013, 
                20,   
          
                3,   
           
                375-384                   
     
- 
            Effect of the aerated structure on selected properties of freeze-dried
hydrocolloid gels    
         
                
         A. Ciurzyńska, A. Lenart:         
        
    
        International Agrophysics        2016, 
                30,   
          
                1,   
           
                9-17                   
     
- 
            Effect of composition on physical properties of food powders    
         
                
         K. Szulc, A. Lenart:         
        
    
        International Agrophysics        2016, 
                30,   
          
                2,   
           
                237-243                   
     
- 
            Osmotic dehydration of Braeburn variety apples in the production
of sustainable food products    
         
                
         A. Ciurzyńska, J. Cichowska, H. Kowalska, K. Czajkowska, A. Lenart:         
        
    
        International Agrophysics        2018, 
                32,   
          
                1,   
           
                141-146                   
     
- 
            Rehydration properties of hybrid method dried fruit enriched by natural components    
         
                
         H. Kowalska, A. Marzec, J. Kowalska, A. Ciurzyńska, M. Bialik, A. Lenart:         
        
    
        International Agrophysics        2018, 
                32,   
          
                2,   
           
                175-182                   
     
- 
            Effect of composition changes and aeration time on the structure and rehydration
of innovative freeze-dried gels    
         
                
         A. Ciurzyńska, A. Pisarska, I. Olsiński, A. Panfiluk, M. Ostap, A. Lenart:         
        
    
        International Agrophysics        2018, 
                32,   
          
                3,   
           
                429-435